doelstellingen
De stichting heeft zich ten doel gesteld om kunst van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar centraal te stellen en professioneel te benaderen. Dat gebeurt onder meer door:
  • Kinderen en jongeren die kunst maken serieus te nemen.
  • Een eigen plek te creëren voor nationale en internationale kunst van kinderen en jongeren en een breed publiek, waar artistieke productie en originaliteit worden gestimuleerd, gepresenteerd, eventueel verzameld, beschermd en heroverwogen.
  • Een podium te organiseren voor diverse uitingen van kunst van kinderen en jongeren waaronder schilderkunst, tekenkunst, beeldhouwkunst, fotografie, video, design, mode en installatie.
  • Onderzoek te doen naar de betekenis en belang van kunst van kinderen en jongeren.
  • Verbinding te leggen met kunst van volwassenen.
  • Het bundelen en verspreiden van expertise, kennis en vaardigheden op het gebied van kunst van kinderen en jongeren.
  • Het stimuleren en ondersteunen van verschillende activiteiten op het gebied van kunsteducatie.
  • Een platform te creëren waar kinderen en jongeren en kunstenaars die met kinderen werken kennis, ervaringen en activiteiten met elkaar kunnen delen.
  • Kinderen te betrekken bij het maken van plannen en de uitvoering in de stichting.